Skip to content

Nivåer

Åpent nivå

Åpent nivå betyr at alle innenfor klassens aldersgrense er velkommen. Uansett hvor mye du har danset før kan du komme. Timen vil da bli tilpasset flertallet av elevene som møter. 

Nivå 1

På nivå 1 har vi fokus på å legge et godt grunnlag for å bevege seg oppover i nivåene. Du lærer grunnleggende teknikk og trinn. Dette er nivået for deg som vil oppleve danseglede. 

Nivå 2

På nivå 2 tar vi i bruk alt man har lært på Nivå 1 og utvikler dette videre. Underveis øker vi nivået slik at elevene merker utvikling. Her tar vi utgangspunkt i at elevene har mestret teknikken og trinnene fra nivå 1. 

Nivå 3

Når du begynner på nivå 3 har du gjerne gått på nivå 2 i noen år. Her jobber vi med avanserte koreografier, improvisasjon og uttrykk. For å gå på nivå 3 bør du ha mestret alt fra nivå 2. 

Dansestiler

Vi tilbyr mange dansestiler, og har god variasjon mellom disse hvert semester. Merk at ikke alle dansestiler er tilgjengelige hvert semester. Se timeplanen vår for hvilke klasser vi tilbyr for øyeblikket.

Jazz

Jazz

Jazz er en dansestil som både kan ligne på showdans og moderne. I denne klassen vil det være fokus på riktig teknikk i øvelser og det kan være lurt å kunne litt ballett-teknikk fra før. Jazzdansen får alltid nye trender og ser derfor annerledes ut i dag enn for f.eks. 30 år siden da hiphopen ennå ikke var etablert. Man kan derfor trygt fastslå at det er lenge siden jazzdans hadde noe å gjøre med begrepet jazz som vi kjenner fra musikken.

Showdans

Showdans

Showdans er partiet for deg som liker musikaler og sterke uttrykk. Her lærer vi både å danse med kroppen og ansiktet. Dette partiet er for deg som har gått på dans før og har teknikker inne, slik som jazz eller ballett.

Musikal

Musikal

Musikal er partiet for deg som liker musikaler og sterke uttrykk. Her lærer vi både å danse med kroppen og ansiktet. Dette partiet er for deg som har gått på dans før og har teknikker inne, slik som jazz eller ballett. Vi bruker hovedsakelig musikk fra musikaler. 

Streetdance

Streetdance

I en streetdanceklasse får du danse litt forskjellig. Det vil være en blanding av hiphop, funk, house, popping og wacking. Musikken som blir brukt vil variere, men vil hovedsakelig være innen hiphop, pop og funk.

Filmjazz

Filmjazz

Filmjazz er en jazztype der man danser til hovedsaklig filmmusikk. Derfor er stilen meget fleksibel hvor man aldri vet helt hva man møter på klassen. Noen ganger bruker man musikk fra musikaler og andre ganger dramatisk musikk fra en actionfilm. Dette varierer. Teknikken bunner i jazz, men det viktigste er å kunne bevege seg og ha det gøy. Dette blir en livlig time, med mye moro og mye kjent musikk.

Dans og drill

Dans og drill

I dans og drill vil du få muligheten til å lære deg å danse med drillstav. Vi jobber med enkle øvelser med staven i tillegg til dansebevegelser. Musikken som brukes er ofte pop-musikk, men all musikk kan benyttes.

House

House

House er en dansestil som oppstod I Chicago og New York City. I en houseklasse kan du forvente mye fotarbeid og koordinasjon. Det er ofte høyt tempo, så her vil også kondisjonen bli bedre. Det danses hovedsaklig til housemusikk, men kan også blandes inn i hiphop/popmusikk.

Stepp

Stepp

Stepp er en dansestil hvor vi bruker steppesko. Skoene har metallplater under både tærne og helen på skoen. Stepp er en sjanger som er veldig vanlig å bruke i musikaler og det blir mye fokus på teknikken i disse timene.

Funk

Funk

I en funk-klasse er det høyt tempo. Det er mye trening, hoppende trinn og ofte raske koreografier. Her blir det brukt pop-, funk- og hiphop-musikk.

Teknikk

Teknikk

Dette er partiet for deg som vil bli sterkere og mykere. Både fleksibilitet og styrke er viktig som danser, og å bruke litt ekstra tid med fokus på dette vil heve nivået på både teknikk og uttrykk betraktelig.

Danseakro

Filmjazz

I danseakro vil du lære alt fra å slå hjul, stå på hendene, gå opp i bro til parakrobatikk og hopp. Vi har hatt denne stilen hos oss i noen sesonger, og dette passer for deg som ønsker en litt annen utfordring enn kun dans. På dette kurset er det fokus på styrke, presisjon og tillit.

Ballett

Ballett

Ballett er en dansestil som baseres på regler og gir et godt grunnlag for andre stilarter som for eksempel jazz eller moderne. I timene vil fokuset ligge på teknikk, holdning og kroppsbeherskelse. Ballett gir forbedret koordinasjon, fleksibilitet og styrke. Dansestilen krever høy konsentrasjon og disiplin. Når elevene er 9 år eller over ser vi helst at ballettuniform benyttes.

Moderne

Moderne

I denne klassen er det en fordel om du fra før er trent i klassisk eller jazz, ettersom denne grunnteknikken blir mye brukt på forskjellige måter gjennom øvelser og koreografi. Det vil være fokus på uttrykk, teknikk og styrke på denne klassen.

Dancefit

Dancefit

Dancefit er for deg som er glad i dans, og som vil komme i form! Klassen vil inneholde både styrke, kondisjon og koordinasjon på et nivå som de fleste skal klare uten å ha danset før. Timen vil bestå av en rekke varierte øvelser. Vi har samme opplegget gjennom hele semesteret, og holder fokus på å ha det gøy! 

Hip hop

Hip hop

Hiphop er en fusjonsdans som oppstod i gata og på nattklubber i New York City på 80-tallet. Her vil det danses hovedsaklig til hiphopmusikk, og det vil være fokus på grunntrinn, isolasjoner og bounce. Vi tilbyr også hip hop med wacking som har mye fokus på armbevegelser. 

Ladystyle

Ladystyle

Ladystyle er veldig likt streetdance, hip hop og funk, med en mer feminin vri. I ladystyle er det mange elementer som kan trekkes inn, som blant annet jazz, hip hop, streetdance, funk med mer. På denne klassen er det fokus på god energi og sterke, feminine bevegelser.

Barneballett

Barneballett

Her begynner vi med noen av de helt grunnleggende trinnene og konseptene i ballett. Elevene lærer begreper og uttrykk fra ballettverdenen, i itllegg til at vi bruker tid på lek og moro for å gi timen variasjon.

Back To Top